Έλληνες Βοηθοί Οπερατέρ: Και ο Martin Scorsese γίνεται... τρισδιάστατος

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Και ο Martin Scorsese γίνεται... τρισδιάστατος

Ακολουθώντας τις νέες κινηματογραφικές τάσεις, ο πάντα ανήσυχος Martin Scorseseανακοίνωσε μέσω της Sony ότι ξεκίνησε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, με τίτλο«Hugo Cabret», στην οποία σκοπεύει για πρώτη φορά να δοκιμάσει τις δυνάμεις του με την τεχνολογία 3D.

Πρόκειται για τη μεταφορά του βραβευμένου εικονογραφημένου μυθιστορήματος του Brian Selznick, «The Invention Of Hugo Cabret». Η δράση τοποθετείται στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Montparnasse και αφορά στον Hugo Cabret, ένα ορφανό παιδί που ζει μέσα στο σταθμό και έχει αναλάβει να κουρδίζει το κεντρικό ρολόι. Παράλληλα, ο Hugo προσπαθεί να επαναλειτουργήσει μια αυτόματη μηχανή που είχε εφεύρει ο πατέρας του, γεγονός που θα τον κάνει να ζήσει την πιο παράξενη και μαγική περιπέτεια της ζωής του.
Ο Scorsese είχε αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου το 2007, αλλά το project είχε μείνει σε απραξία έκτοτε. Σίγουρα, είναι μια ιστορία που «μίλησε» απευθείας στην καρδιά του πιο σινεφίλ σκηνοθέτη, αφού η έμπνευση του βιβλίου (καθώς και ένας από τους χαρακτήρες του) είναι ο πρωτοπόρος σκηνοθέτης, εφευρέτης κουρδιστών μηχανικών παιχνιδιών και μετρ των ειδικών εφέ των απαρχών του κινηματογράφου, Georges Méliès.
Στο ρόλο του μικρού Hugo θα δούμε τον πιτσιρικά Asa Butterfield, πλαισιωμένο από τους Ben KingsleySacha Baron Cohen και Chloe Moretz (το δολοφονικά αθυρόστομο Hit-Girl από το πρόσφατο «Kick-Ass»). Στην ταινία θα εμφανίζονται επίσης και οι Jude LawRay Winstone,Christopher LeeHelen McRory και Frances De La Tour.
Πολλοί γνωστοί συνεργάτες του Scorsese συμμετέχουν και σ’ αυτό το project, από τον σεναριογράφοJohn Logan («The Aviator») μέχρι τον καλλιτεχνικό διευθυντή Dante Ferretti («Το Νησί Των Καταραμένων»). Τα γυρίσματα μόλις ξεκίνησαν στο Λονδίνο, αλλά σύντομα θα μεταφερθούν στο Παρίσι για το μεγαλύτερο μέρος τους, και η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στα τέλη του 2011.


πηγη: Nooz.gr