Έλληνες Βοηθοί Οπερατέρ: Ελληνικές ταινίες στα Φεστιβάλ του Κόσμου...

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Ελληνικές ταινίες στα Φεστιβάλ του Κόσμου...

Ο ελληνικός κινηματογράφος κάνει τον τελευταίο καιρό σταθερά βήματα εξόδου από τα "στενά", εθνικά όρια, στοχεύοντας σε διεθνή καριέρα! Δείτε ποιες ελληνικές ταινίες ταξιδεύουν στον κόσμο, δημιουργώντας μια νέα αντίληψη για το ελληνικό σινεμά...

Πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, κάνει η "Άπνοια"του Άρη Μπαφαλούκα.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, και περιγράφει την ιστορία του 23χρονου Δημήτρη, πρωταθλητή κολύμβησης, ο οποίος αν και έχει κατακτήσει το Πανευρωπαϊκό, δεν νιώθει χαρούμενος. Καθώς καταδύεται στα σκοτεινά νερά μιας πισίνας, μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν ξετυλίγονται στο μυαλό του, θυμίζοντάς του τη σχέση του με την Έλσα, μια οικολόγο ακτιβίστρια που έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Η "Άπνοια" θα βγει στις αίθουσες τον χειμώνα του 2011. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Σωτήρης Πάστρας, Γιουλίκα Σκαφιδά, Γιώργος Καραμίχος, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης.

Δεν είναι όμως η μοναδική ελληνική ταινία με φιλοδοξία "διεθνούς καριέρας"!

• Στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή, 2 Ιουλίου, συμμετέχουν οι ταινίες "Μαύρο Λιβάδι" του Βαρδή Μαρινάκη (στο τμήμα Official Selection) - DoP Marcus Waterloo - και "Διαχειριστής"του Περικλή Χούρσογλου (στο τμήμα Anoher View) - DoP Σταμάτης Γιαννούλης.
• Η ταινίες του Βαρδή Μαρινάκη και του Περικλή Χούρσογλου θα προβληθούν και στοΦεστιβάλ του Σικάγο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 7-21 Οκτωβρίου.
• Στο Φεστιβάλ του Μονάχου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, συνεχίζει τις φεστιβαλικές του προβολές το "Μέσα στο δάσος" του Άγγελου Φραντζή - DoP Άγγελος Φραντζής.
Στο ίδιο φεστιβάλ θα προβληθεί και η τελευταία ταινία του Νίκου Περάκη, με τίτλο "Artherapy"- DoP Claudio Bolivar. 



πηγη: in.gr