Έλληνες Βοηθοί Οπερατέρ: Διαμαρτυρία για ΣΚΑΙ!

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Διαμαρτυρία για ΣΚΑΙ!

"ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010 Αριθμός Πρωτ. 1018/1337
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ:... 

1. ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΚΑΪ
2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
3. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
4. Ε.Σ.Ρ.
5. Σ.Ε.Π.Ε.
6. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ
7. ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΜΕ
Κύριοι
Έκπληκτοι διαβάσαμε την Αγγελία που δημοσιεύεται στην στήλη «θέσεις εργασίας» της ιστοσελίδας του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που λέει συγκεκριμένα:
«Για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ
Ζητούνται άτομα για καθημερινή, πλήρη απασχόληση. Απαραίτητα προσόντα η γνώση φωτογραφίας και η χρήση κάμερας, καθώς και δίπλωμα μηχανής μεγάλου κυβισμού. Παρακαλούμε όσους τηρούν αυτά τα κριτήρια να στείλουν τα βιογραφικά τους σημειώματα..»
Ρωτάμε τους υπευθύνους που συνέταξαν την αγγελία. Τα άτομα αυτά τι δουλειά θα κάνουν; Μήπως πρόκειται να απασχοληθούν σαν τεχνικοί; Μήπως ετοιμάζουν κι άλλους εργαζόμενους – πολυμηχανήματα; Αν ναι, γνωρίζουν ότι τα άτομα θα πρέπει να κατέχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος στην ειδικότητά τους; (Ν. 358/1976 και 27.10.2005 Αρ.Πρωτ.: ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1376/1402 Υπουργική απόφαση).
Επίσης από την αγγελία είναι προφανής η πρόθεση του σταθμού να παραβιάσει το άρθρο 9 της συναφθείσας στις 12 Ιουνίου 2009 ΣΣΕ με την ΕΙΤΗΣΕΕ στην οποία είναι μέλος.
Διαμαρτυρόμαστε εντόνως στις αρμόδιες αρχές επειδή πέραν των ανωτέρω είναι εμφανής και η προσπάθεια ευτελισμού του επαγγέλματος του τεχνικού τηλεόρασης και αποφυγής της εφαρμογής της ισχύουσας ΣΣΕ.
Καλούμε τους υπευθύνους του τηλεοπτικού σταθμού να αποσύρουν την αγγελία και να την διαμορφώσουν σύμφωνα με την υπαρχουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία

Με εκτίμηση
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε"


πηγή : troktiko