Έλληνες Βοηθοί Οπερατέρ: Τεχνολογικό επίτευγμα της Canon!

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Τεχνολογικό επίτευγμα της Canon!

Η Canon ανακοίνωσε την επιτυχή κατασκευή αισθητήρα εικόνας CMOS μεγέθους APS-H1 (29.2 X 20.2 mm), με δυνατότητα ανάλυσης εικόνας περίπου 120 megapixel (13,280 x 9,184 pixel), που συνιστά το υψηλότερο επίπεδο ανάλυσης σε αυτό το μέγεθος. Ο νέος αισθητήρας, σε σχέση με τον εμπορικό CMOS υψηλής ανάλυσης του ιδίου μεγέθους με περίπου 16,1 εκατομμύρια pixel, έχει δυνατότητα ανάλυσης περίπου 120 εκατομμυρίων pixel, είναι 7,5 φορές μεγαλύτερος και προσφέρει 2,4 φορές πιο βελτιωμένη ανάλυση
.

Με τους αισθητήρες CMOS, ενώ μεν επιτυγχάνεται η ταχύτατη ανάγνωση του μεγάλου αριθμού των pixel μέσω παράλληλης επεξεργασίας, η αύξηση στις μετρήσεις σήματος της παράλληλης επεξεργασίας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως καθυστερήσεις στο σήμα ή μικρές χρονικές παρεκκλίσεις. Τροποποιώντας τη μέθοδο που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του χρόνου ανάγνωσης του κυκλώματος, η Canon πέτυχε την πραγματοποίηση ταχύτατης ανάγνωσης των σημάτων αισθητήρα. Ως αποτέλεσμα, ο νέος αισθητήρας CMOS καθιστά εφικτή τη μέγιστη ταχύτητα εξόδου στα περίπου 9,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο, υποστηρίζοντας τη διαρκή λήψη εικόνων εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης. 

Ο νέος αισθητήρας της Canon διαθέτει επίσης και δυνατότητα εξόδου βίντεο Full HD (1.920 x 1.080 pixel). Ο αισθητήρας μπορεί να αναπαράγει Full HD βίντεο, από οποιοδήποτε τμήμα, που να καλύπτει το 1/16 της συνολικής επιφάνειας προβολής. Οι εικόνες που απαθανατίζονται με τον νέο αισθητήρα CMOS των 120 megapixel της Canon διατηρούν τα υψηλότερα επίπεδα ευκρίνειας και καθαρότητας, ακόμα και αν κοπούν ή μεγεθυνθούν ψηφιακά. Επιπροσθέτως, ο αισθητήρας επιτρέπει την επιβεβαίωση της εικόνας διαμέσου της ευρείας επιφάνειας εικόνας, με θέαση Full HD βίντεο επιλεγμένου τμήματος από το συνολικό καρέ.


πηγή : nooz.gr