Έλληνες Βοηθοί Οπερατέρ: Ο James Cameron τα βάζει με το «Piranha 3D»

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ο James Cameron τα βάζει με το «Piranha 3D»

Ενώ εδώ και μια εβδομάδα, όλος ο κόσμος μιλά για το πόσο καλά πέρασε στην προβολή του trash-thriller «Piranha 3D» (υπομονή, εμείς θα το δούμε στις 30 Σεπτεμβρίου), ο... οικουμενικός πρεσβευτής του τρισδιάστατου,James Cameron, έχει άλλη άποψη σχετικά με το 3D.

Το «Piranha 3D» είναι η νέα ταινία του γνωστού σκηνοθέτη τρόμου Alexandre Aja(«The Hills Have Eyes», «Mirrors») και πρόκειται για το τρισδιάστατο remake μιας παλαιάς b-movie, στο ύφος των βιντεοκασετών της δεκαετίας του 1980 (ήταν να μην ανοίξουν το χορό οι Αναλώσιμοι).
Παρά την «κλασικά» απλοϊκή της υπόθεση (μια παραλήμνια κωμόπολη που φιλοξενεί χιλιάδες έφηβους για την ετήσια «πενταήμερη» εκδρομή τους, δέχεται επίθεση από ανθρωποφάγα προϊστορικά πιράνχα), η ταινία έχει πολλές καλές στιγμές gore και γέλιου και όλοι όσοι την είδαν, κριτικοί και κοινό, κάνουν λόγο για τον ατελείωτο χαβαλέ που προσφέρει.
Μόνο ο Mr. Avatar έδειξε να ενοχλείται, όχι τόσο με την ταινία αυτή καθεαυτή, αλλά με το «φτηνό» 3D της, λέγοντας ότι τέτοιες τρισδιάστατες φτηνοπαραγωγές κάνουν κακό στο μέσο του σινεμά 3D.
«Φτηναίνει το μέσον και θυμίζει τις κακές ταινίες τρόμου των 70s και των 80s, όπως το «Παρασκευή Και 13 3D». Όταν οι ταινίες έπιαναν πάτο στη δημιουργικότητά τους και εξαντλούσαν και την τελευταία χρηματοδοτική τους ελπίδα, έκαναν μια βερσιόν σε 3D για να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Αυτό συμβαίνει και τώρα με το 3D», δήλωσε ο Cameron.
Μας συγχωρείτε Mr. Cameron, δεν το ξέραμε ότι έπρεπε να ξοδέψουμε 10 χρόνια στο 3D ενός b-movie remake...


πηγή : nooz.gr